2016-09-09

6 fördelar med coworking

Är du nyfiken på vad som egentligen är grejen med coworking? Förutom att vara ett rätt coolt låneord, så har studier visat att det faktiskt finns många fördelar för dig och ditt företag. (Och då pratar vi inte bara om det goda kaffet.)

1. Nätverka, nätverka, nätverka. Det går inte att komma ifrån – ett coworkingkontor är den optimala platsen att träffa nya människor, lära sig av varandra och starta givande samarbeten. Eftersom alla unika talanger samsas under samma tak blir det norm att hjälpa varandra.

2. Du får en starkare identitet. Du stärker din egen jobbidentitet genom att röra dig bland folk som gör andra saker än du själv. Ju oftare du får chansen att berätta vad det är du faktiskt gör så låter det mer intressant och det blir tydligare och mer distinkt även för dig.

3. Du får vara den du är. Det låter kanske lite flummigt, men på ett coworkingkontor förekommer mindre direkt konkurrens, inofficiella tävlingar och snårig internpolitik. Du behöver inte ta på dig en jobbpersona för att passa in.

4. Du får mer kontroll över ditt arbete. Du kan välja huruvida du vill jobba i ett helt tyst utrymme, boka ett inspirerande konferensrum eller slå dig ner på en yta som uppmuntrar interaktion och samarbete – kanske ett maffigt långbord?

5. Du blir en del av en community. Och varje coworkingkontor har sin egen stämning och känsla. Men! Det bästa är såklart att du kan välja när, var och hur du vill socialisera. Potentialen till interaktion finns alltid, men du bestämmer.

6. Flexibiliteten. Det finns olika alternativ för olika budgetar. Växer ditt företag? Byt upp dig! Coworkingkontor är designade för att vara flexibla och kunna anpassas efter dina behov.

Alla de här punkterna, tillsammans med smart designad arbetsmiljö och inspirerande föreläsare, gör att vi definitivt tror på tesen att coworkare utvecklas mer och mår bättre än andra. Varför inte ge det en chans?

Läs mer:

Why People Thrive In Coworking Spaces

5 Reasons a Coworking Space Makes Sense for Startups

2024 The House – Co-working i världsklass.